Blogia
La llibreta virtual.

Són compatibles el mountain bike i l'atletisme?

Són compatibles el mountain bike i l'atletisme?

Hi ha estudis que determinen que són perfectament compatibles i fins i tot beneficiosos, sempre i quan es prenguin unes precaucions i no estem parlant d'esportistes d'alt nivell (no és el cas), on l'especificitat és primordial, i fins i tot aixi és discutible ja que els triatletes i duatletes són el millor exemple de compatibilitat entre ambdós esports. També coneixem bikers professionals que corrren a peu en plena temporada i guanyen competicions.

Aquesta teoria es basa en el principi d'entrenament creuat o "cross training" que defensa que practicar diferents esports alternatius estimula més l'organisme que practicant un únic esport. A més, mentalment suposa un canvi d'aires i és fàcil de dur a terme on estiguis si no pots sortir amb bici. Cardiovascularment el tipus d'exercici físic és indiferent per a l'organisme, no distingeix si corres o pedales, el que compta és la intensitat i la quantitat... a diferència dels músculs. Una altra aventatge de córrer és que suposa més despesa calorífica que pedalar. El gran problema que es planteja és l'impacte muscular al que s'enfronta en cada gambada, causant-li dany muscular i agulletes. Per això és important començar corrent un màxim de 20 m al dia fins aconseguir una bona adaptació muscular.

Existeix un factor de conversió genèric entre ciclisme i cursa a peu de 2,5 a 1, és a dir que dues hores i mitja pedalant equivalen a una hora corrent.

Font: BIKE ed.1 2008   Guiño

3 comentarios

Carles -

Desprès de llegir sobre el procès d'adpatació muscular d'en Toni, i el seu entrenament actual he recordat que durant un temps també vaig pensar en fer una triatlo, però m'en vaig desdir pequè mai he entrenat a natació i no em venia de gust fer un esforç per intruduir-me en aquesta modalitat esportiva.

També he recordat que quan vaig fer 40 anys em varen regalar dos llibres que portavan per titòl: "Entrenamineto optimo" i "El libro del triatlon". Com que crec que en aquests moments alguns dels capitols d'ambdos llibres poden ser de l'interes d'en Toni em compremeto a fer-los-hi arrivar.

Salut i forçá.

TONI -

M'he descuidat de comentar que pel que fa al tema cardiovascular, cal tenir en compte que en carrera les pulsacions augmenten en una mitjana de 15 ppm que no pas en bici.

També és interessant saber el màxim al que pots arribar. Així l'altre dia em vaig empassar 8 minuts de diferència amb en Màgic. L'únic que tinc a favor meu és que ell anava a 180 ppm, mentre que la meva mitjana al final de la cursa no va arribar a 157 ppm.

Hi ha recorregut per millorar.

Pau i herba

TONI -

Estic en la fase d'adaptació muscular.

Estic notant els efectes de no haver corregut mai.

He pagat l'increment del ritme.

Però mica en mica s'omple la pica.

Pel que fa a les calories això ho puc certificar d'acord amb les dades de cada sortida en bici o en carrera.

En l'actualitat l'entrenament es de 5 dies a la setmana i 3 sessions de cada esport, combinant-los alternativament, córrer, natació i bici.

Per cert, algú té intenció d'anar a la duatló de Mataró?

Pau i herba