Blogia
La llibreta virtual.

" A ESTONES AMB EL PLAT GRAN A FONDO"

" A ESTONES AMB EL PLAT GRAN A FONDO"

El matí es lleva fred, 4ºC aproximadament. La neu està gelada però no a nevat aquesta nit. Darrers preparatius abans d’agafar el cotxe i baixar a Ansó. De memòria repasso que no m’hagi descuidat res, no hi ha massa temps, començo a sentir els primers nervis a l’estómac. Hi ha grans corredors, especialistes de l’esquí de fons. Ni em plantejo en quin lloc quedaré, només que he d’anar a tope.

Un cop deixat tot el material al box i preparar-lo per a la primera transició aprofito per escalfar una mica. Quin nivell que té el personal.

Ja avisen a boxes. Puntualment comencen a cridar les noies. Passen per la catifa del xip per assegurar que funciona i després prenen posició sota l’arc de sortida. La tensió entre els participants ja es fa sentir. A la sortida de les noies tothom l’allibera aplaudint-les. Ara ja em toca, passo per la catifa i sota l’arc de sortida tinc a l’abast a les figures, els aspirants a guanyar i jo, el txitxarel·lo de torn allà al mig. 1 minut per a l’inici i per l’altaveu ressona: “triatletas, estáis a la orden del juez de salida”. I ja!!!!! És la segona vegada que ho escolto i em porta grats recors. La sortida és fulgurant. La gent surt amb el coet al cul i això que els primers metres són de pujada. Tot just giro i ja no veig als primers. Pujada i pla, pujada i baixada per l’interior del poble, un xic perillós per les llambordes. Tot just començo la 2a volta i darrera meu queden molts poc corredors. M’estic quedant l’últim. De cop, al meu clatell sento una respiració accelerada, més que la d’en Carles. A veure si treurà el cor per la boca!. Les 3 primeres noies m’acaben de passar. Enfilo la darrera volta i els primers ciclistes ja enfilen cap al refugi. Em veig fatal. Quan arribo a boxes per fer la transició en prou feines compto una dotzena de bicis.

En aquest moment difícil, necessito motivació. Què faria el gran mestre davant la dificultat? Ja ho tinc!!!!! Seguiré la tàctica del “copó energètic”. Un cop encaro la carretera per pujar cap al refugi, ja trobo el primer corredor: “nyam, nyam, copo energètic a la vista”. Ja en tinc un. No passa ni mig minut que ja en veig un altre. “A per ell”. Un altre revolt i dos més: “nyam, nyam”. L’objectiu és fer els 20 quilòmetres en 1h màxim. Vaig trobant grups de ciclistes més nombrosos. Algun intentar posar-se a roda, jo repeteixo el conjur del mestre: “segueix-me si pots”. Ja comencen les primeres rampes, els grups de corredors es fan més nombrosos. Jo vaig repetint el conjur i ... no hi ha pietat, un darrera l’altre, els que intenten seguir van caient. Sí Carles, quina il·lusió que fa venir de darrera i anar passant. Quan queden 5 kms per arribar al refugi, les cares dels altres ciclistes són bastant patètiques. Alguns ben vermella i pujant amb plat petit. Ara ja queda poc i poso en pràctica la segona part de la tàctica: Gigi!!!!!!!! Ostres, com van caient. Arribo a dalt pletòric, malgrat que ja em començo a sentir les cames. He aconseguit l’objectiu de pujar en 1h.

Just començo l’esquí i a la primera pujada noto les conseqüències de l’esforç de la bici. Tinc els quàdriceps garrativats. Què dur que es farà aquesta part. M’he d’aturar a l’avituallament. I aquí poso en pràctica la darrera part de la tàctica: ritme Fonseca. Ja no hi haurà cap més parada a l’avituallament. A ritme fins a completar les 2 voltes que manquen.

Estava content amb la cursa que havia fet, sobretot la part de bici. Però quan ho comentàvem amb el company d’equip em va dir que ell a estones havia anat a 36-40 km/h "amb el plat gran a fondo". Em vaig sentir molt fustrat. Però he fet una altre cursa i em serveix per anar acumulant "base" per al repte.

37 comentarios

Carles -

Pensament 1575:

MANDRA

La mandra, acompanyada de la nyonya i la indolència dona pas a la peresa i la ganduleria. Camina tan a poc a poc que la deixadesa i l’avorriment no triguen a aconseguir-la La mandra te la increïble capacitat de fer-ho tot més difícil i complicat.

Carles -

Pensament 1574:

AMOR ROMÀNTIC

L’amor més romàntic és aquell que estima amb imaginació. Imagina que et llepen l’ull del cul amb la llengua libidinosa de l’estimada.

Carles -

Pensament 1573:

EL PODER DE LA PARAULA

Cada cop crec més en el poder de la paraula. De vagades n’escric una i en mirar-la atentament una estona comença a parlar, a dir altres paraules. De cop i volta pren color i brilla, dansa tot entrant i sortint del paper mentre volteja pels aires. ¡Quin poder te la paula!

Carles -

Pensament 1572:

APRENENTATGE

Si m’ho diuen molt sovint ho oblido. Si m’ho ensenyen habitualment ho recordo. Si ho practico sempre n’aprenc.

Carles -

Pensament 1571:

SOBRE PENSAMENTS

Els pensaments, com les persones, han de ser en primer lloc honestos i sincers, també han de ser autèntics i francs, i a més tan atractius i interessants como sigui possible.

TONI -

Entrenament secret d'avui:
- 100 kms bici carretera. Mitja de 28,5 km/h.

Que vagi molt bé demà per Sant Vicenç.

Pau i herba

Carles -

Entrenaments:
.- Dissabte 30 Km “durillos” en companyia del gran Marc.
Comentaris:
.- La “sortideta” d’avui ha estat més exigent del que m’esperava, les sensacions no han estat del tot bones, em queda moltíssim per millorar. Demà espero no fer un ridícula espantós a Sant Vicenç. Marc a les 8h 50’ a l’ajuntament.
.- Quim estic content de tenir noticies teves, la progressió en els entrenaments estratosfèrica. Esperó que coincidim algun dissabte.
.- Tendo m’estic plantejant participar a les 24 hores de Madrid, necessito un objectiu ambiciós. En parlem.
.- Roger, Pep, Oscar, Ferran... ens veiem demà.
Salut i força.

EL FULL PARROKIAL -

Els nostres corresponsals d'Arenys de Dalt ens informen que demà 25 corredors del CCADM seran a la cursa de St. Vicenç.

Hi seran 2 dels mallerengos de dalt? Podrà en Marc mantenir el liderat de les LWS?

Marc -

Aquest matí amb en Carles hem anat direcció Sant Vicenç, on hem agafat una rampa duríssima que puja cap a can Bruguera. Era un tram de la cursa, marcava el km 10 a mitja pujada. Demà patirem de valent, sobretot si el temps no ajuda. Després hem anat per Santa Mònica, creu de Rupit i a casa. Un parell d'hores de pau i herba excepte quan ens ha intentat adelantar algun dominguero 'dissabtero' i en Carles ha demostrat que a un Mallerengu no se'l passa així com així.
En arribar a Arenys he tingut la desagradable sorpresa de trobar uns fatxes demanant llibertat.. M'hi he acostat i he sentit una noia jove que deia -traducció- 'Als locutoris no els obliguen a rotular amb espanyol..'.
També he trobat a un tauró que baixava per la Riera, un tauró d'asfalt que aquest any ens farà patir quan coincidim amb ell..

Salut i demà que guanyi el millor! (Sí, perquè tots diem que hi anem per passar-ho bé però si podem matxacar a l'altre no ens n'estem..) ;-)

PD: Roger, Pep, Gerard, Ferran, Òscar.. ens trobem allà.

pep -

Marc Carles Roger Ferran Oscar etc ja ens veurem diumenge a Sant Vicens, en el moment de la sortida , desprès ja serà mes difícil mantenir contacte visual.
Entrenaments dijous 1h bici estàtica “corrons” resta setmana 0
Tot i així intentaré no perdre roda.
Jo pujaré amb la furgo per arribar aviat a casa, tornant puc portar algú que també tingui que arribar aviat.
Salut i motivació

quim montmany -

Hola a tots: feia molts dies que no deia res. pel que fa a escriure m'ha baixat el nivell de motivació. en la bici no tant. segueixo entrenant segons el previst, i ara em trobo en plena època de preparació específica, que vol dir que ja em canso força més. per exemple dijous vaig fer dues sèries de tres repeticions de força-resistència a colsacreu. dos km amb plat gran, sempre sentat, entre 50-55 ppm i sobre el 85% de ppm. duríssim almenys per mi que sempre solo anar força revolucionat.
els diumenges surto amb els d'arenys de munt, que com ja sabeu alguns van molt de pressa. intento aguantar tot el que puc, i cada vegada veig que aguanto més. a la sortida caníbal de fa dues setmanes ( caníbal vol dir que no s'espera i si val tot, vaig arribar segon. va haver-hi de tot i vaig veure'm beneficiat per algun "reventón", però com he dit, tot si val. A aquesta sortida, vam pujar sis ports i ja us podeu imaginar que era molt dura. en resum, estem a gener i vaig però que molt bé. ara que duri.

per cert: la setmana passada va passar-me un bòlid de figura esvelta ( vaig poder veure les seves amplies espatlles i cintura estreta formant un perfecte triàngle). ni a 300 vaig veure espartans tant forts. era en toni acoplat a la seva màquina. aquest any aquest el veig amb moltes ganes.

i res més, seguiu entrenant i tant trempats com sempre cracks, que sou uns craks.

a reveure.

quim.

Marc -

D'acord Carles, demà a les 10 al Kaly. Diumenge saltaran espurnes... Em va bé a les 7.45 a l'Ajuntament(No al Kaly).

Salut

Carles -

Pensament 1570:

QUARTET

Esposa: “Estimat has de saber que ja som tres”.
Marit: “Quina il•lusió em dones.... seré pare”.
Esposa: “No m’has entès be, som tres perquè tinc un amant”.
Marit: “Estimada has de saber que erres el càlcul, doncs som un quartet”

TONI -

Ostres Roger, no tampoc no deixes passar cap oportunitat per entrenar.

Sí, m'he llegit el llibre que dius i es complementa molt bé amb l'article d'en Barthe.

Segons es rumoreja per Arenys i els cercles ciclistes, en Quim té molta mandra, no d'entrenar, perquè segueix sortint, però d'escriure al blog. Ara que m'han canviat els ritmes d'entrenament, jo també trobo a faltar les seves dades. Ja només tinc el Gran Jose com a referència.

Ara que l'Uci ja ha fixat la data per la II Volta a Collserola i revisant el reglament de l'Uci, anuncio una recurs d'ampara al TAS per tal que la 1/2 marató de Barcelona del dia 7 de febrer sigui considerat "força major" d'acord amb l'article 2, apartat b) del reglament de l'Uci per als LWS.

Demà faig entrenament per carretera i diumenge de córrer.

Que vagi molt bé per St. Vicenç. Aprofiteu per fer punts, que després us en faltaran.

Pau i herba

Carles -

Pensament 1569:

GESTES ESPORTIVES

Al llarg de la meva vida, i ja tinc alguns anys, he fet gestes esportives increïbles, algunes de les quals, certament poques, efectivament varen succeir. La resta molta imaginació i calentura de boca.

Carles -

Pensament 1568:

GUSTAV MAHLER

Aital com la música de Gustav Mahler és millor del que sona, els meus pensaments són millors del que semblen. Tanmateix una paraula, una exclamació o una simple coma mal col•locada espatlla el més bell pensament, talment com una nota discordant malmet la millor de les partitures.

Carles -

Comentaris:
.- Marc podem quedar demà a les 10 al Calisay, si et va be podem fer un tram del circuit de la Montalbike. Diumenge si anem amb bici des d’Arenys millor quedar a 3/4 de 8.
.- Roger el dia de la sortida per Collserola el fixem diumenge, jo he endarrerit dues setmanes el viatge a Londres.
Salut i força

Carles -

Pensament 1567:

CARA FOSCA

Cada cop tinc la impressió que m’assemblo més a lluna: tinc una cara fosca que no ensenyo a ningú.

Roger -

Entrenament secret, divendres 29 de gener: 25km, +970

Ja estic inscrit a la Montalbike de diumenge.

Volta a Collserola: Per mi cap problema de canviar dates. Em fa molta il•lusió muntar-la pel dia que sigui. El calendari oficial LWS no està molt atapeït pel Febrer-Març, de manera que crec que l’UCI tindrà a bé de trobar algun altre forat en les properes setmanes. Els caps de setmana 20-21 i 27-28 els tinc amb interrogant. Què us sembla el 6 o 7 de Març? Altrament, si no voleu tirar molt endavant, diumenge que ve dia 7?

Sort/Bona Sort – Toni, l’altre dia em va caure a les mans un llibre d’en Trías de Bes “La bona sort” (co-escrit amb un altre també d’ESADE, ara fa uns anys). Com a expert en la matèria, potser ja te’l deus haver llegit :-) És interessant com plategen la dualitat entre a) la ‘sort’ (atzar, i per tant, efímera) i b) el que els autors anomenen ‘bona sort’ (controlada per un mateix, fent-se venir bé aquelles circumstancies més propícies, etc.). Interessant. Potser més material per l’esperada ponència “La sort, existeix?”

Jo també estic esperant notícies d’en Quim. Sovint em pregunto perquè ens ha deixat tan orfes d’entraments? (he de confessar que estava tan pendent del seu mètode i progressió, que crec que el meu preparador està gelós i per això no m’agafa cap trucada)

Marc, Carles, demà malauradament no us podré acompanyar. Toca jornada de reflexió a casa. Fins diumenge a St. Vicenç!

Carles -

Pensament 1566:

EINES

Si l’única eina que tens és una destral , pensaràs que cada problema que sorgeix és un arbre i que la solució es tallar-lo. Si l’única eina que tens és la teva voluntat, pensaràs que cada problema que sorgeix és un repte que el secret és superar-lo. Quina és la teva eina?

Carles -

Pensament 1565:

LLÀGRIMES I RIALLES

Les rialles són el llenguatge sonor de l’alegria, les llàgrimes són el llenguatge silenciós del dolor.

Carles -

Pensament 1564:

AUTOESPISTA

Aquesta setmana he compartit un trajecte amb cotxe amb una noia jovenalla que feia autostop. Durant el viatge compartit se’m va presentar un dilema: si em decidia i passava al atac possiblement ho lamentaria la resta de la meva vida. Si no em decidia i deixava passar una ocasió aparentment fàcil també ho lamentaria. Si be són dos planys diferents al cap i a la fi he acabat afligit tan per la meva covardia com per les meves perversions mentals.

Marc -

Carles, si vols demà quedem allà les 10 (o quarts d'onze si tens previst anar a córrer o a piscina abans) per fer una sortideta de pau i herba en vistes a l'endemà. Ja confirmaràs. Algú s'apunta?

Moltes ganes per diumenge.. però avui he vist que farà mal temps. Proposo quedar a les 8 o una mica abans a l'Ajuntament, i hi anem pedalant.

Per quan la II Volta a Collserola? Que els Pro's marquin dates..

Salut,

TONI -

Entrenament secret d'avui:
- 50' carrera.
- 2.300 mtrs nedant.

Quim, jo encara estic esperant la teva roda de premsa.

Pau i herba

Carles -

Pensament 1563:

PROBLEMA EXISTENCIAL

Tinc un problema d’enfoc existencial. Ahir pensava que la vida és un problema que ha de ser resolt; avui, en canvi, soc del parer que és millor apropar-s’hi com una realitat que ha de ser experimentada. Que pensaré demà? De respostes n’hi ha moltes, el problema és que no acabo de creure per massa temps en cap d’aquestes contestes; per això soc un lletraferit cagadubtes pixatinters..

Carles -

Pensament 1562:

DE PARE A FILL

Pare: “Fill! Si no et menges la verdura avisaré la bruixa!”
Fill: “Pare!.. I si la bruixa tampoc vol menjar-se la verdura?”

Carles -

Pensament 1561:

ESCOLLIR

Escullo l’esport o escullo la Teresa? Al cap i a la fi l’esport el practico per satisfer els meus desitjós, el més sublims i els més perversos; els més nobles i els més miserables, en canvi a la Teresa la vull per...... Carai, quina coincidència..

Carles -

Entrenaments:
Dijous 28: 32 Km. btt, 2000 metres piscina.
Comentaris:
.- Sembla que a poc a poc recupero la motivació per entrenar, encara és aviat, però voldria que aquestes ganes tinguessin continuïtat.
.- Toni et trobaré a faltar a Sant Vicens; però per sort hi haurà d’altre mallerengos. Aquesta vagada no si val a badar, i s’han se sumar els primers puntets de la temporada.
.- Quim que has desaparegut? Com és que no publiques entrenaments?
.- Marc si vols demà podem quedar per anar a fer una volteta.
Salut i força.

TONI -

Aquest diumenge no us acompanyaré a Sant Vicenç de Montalt. N'estic convençut que deixareu el pavelló de la mallerenga molt alt, segur que hi haurà algun podi.

És una bona oportunitat per sumar punts. Per en Marc, d'afiançar-se al cap davant de la classificació, a no ser que vinguin els mallerengos de dalt. I per a en Roger, la possibilitat de liderar la LWS.
Sé que vaig perdent passada i cada vegada us tinc més lluny. Per si de cas aneu sumant punts que no fos cas que us sorprengui a l'esprint final.
Per cert, com que veig que hi ha una demanda d'aplaçament de la volta a Collserola del dia 13 de febrer, m'afegeixo a aquesta. El diumenge corro la 1/2 marató de Barcelona. Seria la hòstia sumar punts el dissabte i el diumenge, i com que, psicològicament, no estic preparat per una emoció tant gran, millor que només corri 1 dia. Espero que l'UCI sigui comprensiva i no apliqui l'article 1 del reglament.

Molta sort (??) a la cursa del diumenge.

Pau i herba

Carles -

Pensament 1560:

ESCRIC

Escric pensaments per guardar en paraules allò que penso, però aquests mots, un cop escrits, prenen vida pròpia, independent del pensament originari que els ha infantat. En rellegir-los m’adono que els pensament primigeni s’ha difuminat i allò que he deixat dit ja no és allò que havia pensat. Escric doncs el que no penso.

Carles -

Pensament 1569:

DE RES M’IMPORTA

De res m’importa si tinc o no raó si els altres me la donen. De res m’importa si soc o no feliç si realment m’han sento. De res m’importa si soc el millor si m’esforço per ser-ho.

Carles -

Entrenaments:
Dimecres 27: 38 Km bicicleta de carretera.
Comentaris:
.- L’U.C.I. acaba de fer publiques a la seva pàgina web les puntuacions provisionals de la LWS corresponents al mes de gener, en Toni esta agafant una avantatge que com no reaccionem ràpid serà insalvable. ¡Ojo al loro!.

Carles -

Entrenaments:
Dimarts 26: 41 Km btt i 2000 metres piscina.
Comentaris:
.- Ahir abans de sortir a entrenar vaig anar al Decathlon a comprar uns esquis de fons. Pels dies 1 a 7 de febrer m’he inscrit a un curs de 6 hores diaris al pirineu aragonès per aprendre a esquiar. Toni quan es la pròxima triatló d’hivern? Tens una capacitat per motivar-me increïble.
.- Marc voldria federar-me com tu i en Roger, ja em diràs quins papers haig de portar. La victòria de l’equip a escacs fou molt contundent, la veritat es que els contrincants eren fluixos.
.- En Jose ahir em va fer una exhibició de força i potencia: em va acompanyen corrents quasi fins a Lurdes d’Arenys de Munt mentre reia i anava parlant. En continuar sol se’m va fer de nit i per tornar vaig anar a tota màquina a ritme de Pau i “HERBA”, molta “HERBA”. Semblava una vaca sagrada hindú.
Salut i força.

Marc -

Avui 44min de footing amb en Gerard. Molt males sensacions, cansat, fet pols.

Dissabte a mig matí sortiré a rodar, provar la bici, sentir mallerengues, etc.. Si algú s'apunta que ho digui. Sinó ens veiem diumenge allà les 7,45 a l'Ajuntafems per anar cap a Sant Vicenç de Montalt.

Toni, brutal! Això si que és una bona Yeti, que des de fa uns mesos viu a la neu..

Roger, ves mirant els premis de la Montalbike.. jo vaig mirant el perfil..uff!

Carles, vau guanyar als escacs? Segur que el teu equip va saber aprofitar-te molt bé.. ;-)

Salut

Roger -

ACOLLONAAAAAAAAAAAAAAAAANT!

Quin nivell, Toni. La crònica, la foto, les teves sensacions dalt la bici, ... brutals. A banda de seguir progressant a passos gegantins, t’imagino pensant “quin cap de setmana, quina gran experiència viscuda!”.

No paris mai, que ens tens darrera intentant seguir la teva estela (tot i que a distància sideral)

TONI -

Entrenament secret d'avui:
- 2.500 mtrs nedant

Pau i herba

EL FULL PARROKIAL -

El nostre corresponsal desplaçat a Ansó per seguir el Campionat d'Espanya de Triatló d'hivern inspira els rotatius d'abast estatal:

- http://www.diariodelaltoaragon.es/Deportes/NoticiasDetalle.aspx?Id=611430

- http://www.triatlon.org/noticias/ver_noticia_10.asp?Id_noticia=80&Titulo_not=Gran+repercusi%F3n+medi%E1tica

- http://www.marca.com/2010/01/24/mas_deportes/otros_deportes/1264357085.html