Blogia
La llibreta virtual.

L’MCT a la “III Cursa Pas dels Lladres”

L’MCT a la “III Cursa Pas dels Lladres”

Dades: 44km, +1850

Temps (oficiosos): Marc i Roger, 4:30’; Carles, 4:40’

 

El Mallerenga Carbonera Team ha estat representat avui per en Carles, Marc i Roger a Planoles. No es pot dir que hagi estat una gran jornada per l’MCT, però tot tres integrants han finalitzat la cursa; tenint en compte el nivell de dificultat, sobretot tècnic, ja és un resultat prou satisfactori.

 

Per tal d’il·lustrar la dificultat tècnica, esmentar que (oficiosament) d’uns 85 corredors inscrits, poc més de 50 ha acabat la cursa; entre els quals només una fèmina. A falta de dades per part de l’organització respecte els abandonaments, aquest cronista s’atreviria a assegurar que la majoria d’ells han estat degut a problemes mecànics – Tot i tractar-se de poc més de 40 quilòmetres, la orografia i dificultat del terreny es presenten com a major repte.

 

Oficiosament, en Marc i en Roger han entrat amb un tems de 4:30’ aprox., i en Carles amb 4:40’ aprox. Tots ells molt a prop de les darreres posicions de la cursa, i al límit dels controls de pas.

 

En un dia esplèndid, la cursa ens ha obsequiat novament amb unes vistes magnífiques sobre la vall de Ribes, Planoles, el Puigmal, la Cerdanya, el pic Carlit i d’altres. Malgrat la duresa del terreny, sens dubte una cursa més que recomanable i que, segons informacions fidedignes, l’UCI sembla que estudia incloure en el calendari ‘Leòooonides Series 2010’   

142 comentarios

Marc -

Entrenaments:
Divendres: 62kms carretera a 25km/h (Arenys, Sant Celoni, Sant Antoni Vilamajor, Mataró, Arenys)
Dissabte: 26kms btt xerrant amb el gran Carles.

Diumenge a les 7,30 al KLY. PORTAR ESMORZAR. Després anirem a veure com està l'ambient a Arenys de Munt..

Salut

TONI -

Entrenament d'aquest matí:
- 110 kms carretera.
http://www.bikemap.net/route/311905

Bona sortida d'entrenament amb rampes i baixades constants a un ritme bastant alt.

Avui he llegit al Full Parrokial que la parella 40
ha programat un entrenament Ultra Secret per demà, com sembla que ho són tots darrerament.

Per no destorbar les seves estratègies ni tàctiques, demà procuraré no sortir per la muntanya ni trepitjar bosc, no fos cas que, per mala sort, me'ls trobés i els hi fotés l'entrenament enlaire. De tota manera posaré el despertador a les 4 del matí per veure si ja heu publicat que fareu l'entrenament.

Pau i herba

Roger -

Veig que la 38 ha organitzat forces entrenaments ultra secrets últimament sobre dues rodes. Almenys es publiquen algunes poques dades, tot i que molt subtilment. Segur que l’únic objectiu és a Banyoles i a Calella?

Marc, demà a les 11. Vista la intensitat amb canvis de ritme i relleus, haurem de vigilar i no trepitjar gaire l’asfalt per tal de no ésser atropellats.

TONI -

Entrenament d'avui:
- 62 kms carretera.

Avui he sortit en companyia del gran Carles i de'n Ricard.

La sessió ha estat intensa amb canvis constants de ritme i relleus. En Carles ha aguantat bastant bé els atacs meus i de'n Ricard.

Abans d'arribar a St. Celoni, el Ricard ha imposat un ritme de sèries. Ha estat esgotador. Finalment fins arribar a Collsacreu el ritme ha estat de pau i herba.

Bona sessió de preparació per la sortida de demà amb els d'Arenys de Munt.

Pau i herba

Carles -

Pensament 1211:

SILENCI EN EL BUIT

Vull escriure un poema sense paraules, sense signes, sense cap mena de representació; el titularé: “Silenci en el buit”. Si algun dia els veus escrit i el pots llegir fes-m’ho saber; serà senyal que quelcom ha fallat.

Carles -

Pensament 1210:

IRON MAN

Tenia 0 anys quan vaig néixer, als 6 em feia la clenxa tot solet, als 15 ja em masturbava, als 19 fou la primera clusca, als 32 era pare, als 37 em convertí en un Marathon Man, als 53 serè un Iron Man.
Amen!

Carles -

Pensament 1209:

SALA DE CINEMA TRIDIMENSIONAL

A la meitat de la pel•lícula el protagonista, visiblement enfadat, treu el cap de la pantalla i crida dins la sala: “Voleu callar d’una vegada!!”, adreçant-se a dues noies de la cinquena fila que s’intercanvien confidències des que va començar la projecció. La resta d’espectadors aplaudeixen entusiasmats. Un cop s’imposa el silenci reprèn la seva actuació en el film amb plena normalitat.

TONI -

Marc, a veure si publiques els entrenaments.

Ahir vaig trobar en Jose, continua fent base, ara corrent. Em va dir que li feia gràcia tornar a fer la Queralbs-Núria.

Carles, mica en mica s'omple la pica i aviat baixaràs de l'hora, però encara et quedaran 800 mtrs més, no?

El preu dels apunts sí que és negociable, 80€. I les properes 4 lliçons són molt recomanables.

En Cano, el gran entrenador de Mataró, anirà a fer la mitja de Banyoles i la setmana següent la Challenge. Tu no pots ser menys que en Cano.

Pau i herba

Carles -

Pensament 1208:

CADIRA ELÈCTRICA

Es ven en bon estat
cadira elèctrica
amb manual d’instruccions.
Solsament 19 execucions.
Any de fabricació 1971.
Garantia de dos anys.
Pagament al comptat.
Entrega a domicili.

Carles -

Entrenaments:
Dimecres 9 tarda: 3000 metres piscina. Nou intent fallit, no he pogut baixar de l’hora.
Dijous 10 matí: 35 Km bicicleta de carretera.
Comentaris:
- Aquest matí a l’entrada de Sant Celoni m’he trobat en Marc que anava a la feina en cotxe, semblava molt content amb els entrenaments secrets que esta fent, pel que m’ha explicat diumenge va anar a la Creu de Canet en btt d’una tirada.
- Últimament se m’acumulen els infortunis: un constipat que ja dura 15 dies, unes lleugeres molèsties al genoll esquerre que no paren, una persistent otitis a l’orella dreta, un vistos basament sanguini en l’ull esquerre, llargues nits d’insomni....... Pel demés estic força be.
- Toni el preu dels apunts és negociable? Li preguntaré al meu preparador si el dia 27 em puc saltar la prova de Banyoles per concentrar-me exclusivament en el dia 4 d’octubre a Calella.
Salut i força

TONI -

Entrenament d'avui:
- 3.000 mtrs nedant.
- 12 kms carrera.

Pau i herba.

TONI -

Carles, d'acord ja te'ls portaré. Jo també volia demanar-te que, com que estem en temps de crisi, m'ajudis a sufragar una mica la presa d'apunts i estudi que faig. 40€ estarà bé. Gràcies.

Aniràs a Banyoles a finals de mes?

Roger, per diumenge, si vols, podem quedar al Calisay per fer una volta una mica llarga.

Aquesta tarda sortiré a córrer.

Pau i herba

Carles -

ENTRENAMENTS:
Dimarts 8 de setembre tarda: 35 Km bicicleta de carretera, 3000 metres piscina 1h massatge, 25’ arma secreta.
Dimecres 9 matí: 11’5 Km corrents a ritme de Pau i Herba.ç
Comentaris:
- Ahir a la piscina vaig fer un primer assaig general tot forçant al màxim el ritme de les brasades. Si be per 4’ no vaig baixar de l’hora, em va consolar el fet que en relació a dos mesos enrere he rebaixat 30’.
- Aquest matí el preparador m’ha obligat a sortir a corre amb dues pedretes a cadascuna de les sabates per estar preparat davant la improbable possibilitat que el dia de la cursa un gra de sorra em pugui molestar. Ara tinc les plantes dels peus totalment adolorides.
- Marc perquè no publiques l’entrenament de diumenge? Roger lo de la caiguda i l’antibiòtic no et pensis que et serviran d’excusa ni diumenge ni a la Volta a la Cerdanya, doncs mentre em quedi una remota possibilitat de guanyar el premi Leòoonides aniré a morir. Toni gràcies pels ànims; voldria demanar-te un favor: em podries deixar els apunts de les lliçons 48 a 53?
Salut i força.

Roger -

ESPARTAAAAAAAAAAAAAAANS!

Fa molts dies que busco en Leònides. Crec que s’ha agafat unes vacances, però espero que estigui present en les grans cites mallerengues del setembre i octubre.

Des de la caiguda de diumenge arrossego una infecció que m’ha deixat dos dies amb febre alta. Ahir al vespre em vaig decidir per anar al metge i em va receptar antibiòtic; també em va recomanar que denunciés al meu preparador.

Crec que sóc dubte per la cursa de Llinars, però faré mans i mànigues per arribar a l’assaig general de diumenge; això sí, procuraré no assajar més caigudes, i si és possible, tampoc punxades.

No li he comentat res de la febre al meu preparador. He preferit dir-li que em trobo pletòric, i així hem convingut no forçar i reservar.

TONI -

Carles, el teu estat de pessimisme l'estàs sentint en el millor moment. Propi del cansament acumulat, d'aquí a una setmana, i a mesura que s'acosti el gran dia, el pessigolleig a l'estómac que sent l'adolescent abans de fer el primer polvo, se't farà més evident, la il·lusió per assolir el gran objectiu et farà més lleugers els entrenaments. L'adrenalina envairà els teus muscles i no sentiràs dolor.

Fracàs, fracàs? Un mallerengo que parla de fracàs?

Roger, avui he portat la bici a revisió diumenge espero que seràs al Calisay per fer el darrer assaig general.

Marc, suposo que diumenge no hi haurà excusa. Si has de celebrar que ja has lliurat el treball tens dies abans per fer-ho.

Pau i herba

Carles -

Pensament 1207

FRACASSAR

Tinc tanta por a fracassar, a no assolir l’objectiu que m’he marcat, que sentiré un gran alleujament, un immenses descans, quan falli; doncs al menys deixaré de patir pel fracàs.

Carles -

Pensament 1206:

PER ANAR MILLOR

Hauria de ser més rigorós i menys condescendent amb mi mateix i mes condescendent i menys rigorós amb els altres. Així potser les coses m’anirien millor.

Carles -

Pensament 1205:

AVUI
En sortir d’Arenys de Mar el sol començava a brillar fonent amb la seva tèbia escalfor matinal les penes per encendre les tendreses. Just en coronar Collsacreu les pors s’han tornat seguretats, en arribar a Sant Celoni les seguretats eren certeses i en acabar a Hostalric les certeses s’han convertit en alegries.

Carles -

Pensament 1204:

VIDA

Sento un desig salvatge per sentir-me viu
I no tinc cap anhel per ser domesticat.
Vull assaborir l’embriaguesa de l’existència
I no tinc cap desig per restar assedegat.
Necessito gaudir cada instant profundament
I no tinc cap afany per arribar a la fi.

Carles -

Pensament 1203:

MASSATGE AMB FINAL FELIÇ

AAAUUUUUUUUH!
AAAAARRRRRRRG!
AAAAAIIIIIIIIIIIIIIII !
AAAAAAAAAAHHH !
OOOOOOOOOHHHH !
PPPPFFFFFFFFFFFFF !
XOOOOOOOOOOOOP !
ZZZZZZZRRRRRGGGG !

Carles -

Pensament 1202:

99 %

El 99 % dels errors de càlcul son culpa del cervell, l’altre 1 % també. El 99 % dels atacs de cardíacs són culpa del cor, l’altre 1 % també. l’1 % dels meus disgustos són culpa meva, l’altre 99 % també.

Carles -

Pensament 1201:

MADURESA

Soc en aquella edat de la vida
en que un s’adona que ha guanyat la maduresa.
No preciso com Faust o Dorian Gray
cap mena de pacte per l’eterna joventut.
En tinc prou amb poca cosa:
Un esperit lliure
Un cos sa
Una actitud alegre
Una vida intensa.

Carles -

Entrenaments:
Dilluns 7 de setembre tarda: 26 Km corrents d’Hostalric a Sant Celoni i tornar.
Dimarts 8 de setembre matí: 35 Km bicicleta de carretera.
Comentaris:
- Toni avui a les 7 tinc massatge i no puc venir, si surts dijous et podré acompanyar.
- Roger avui he intentat provar la tècnica de la caiguda per no deixar res a l’atzar, però soc un covard i en l’últim moment m’he acollonit. Sense el teu coratge mai no faré res.
- Es començant a perfilar els objectius de la temporada 2010, diumenge em varen proposar apuntar-me a una Iron-man a Àustria pel 4 de juliol. Avui m’inscriuré a la marató de Barcelona.
Salut i força.

TONI -

Carles, demà entrenament de cursa a peu a partir de les 7 de la tarda.

Penso que els vostres entrenaments són brutals. Foteu una mà de quilòmetres que no sé com contrarestar. Em temo que la propera sortida faré un ridícul espantós. Potser només la sort em podrà salvar.

Pau i herba

Carles -

Pensament 1200:

REVELACIONS

No descobreixo res de nou si us dic que el cervell no funciona igual als 10, als 30 o als 50 anys. No invento la sopa d’all si us explico que l’edat, el pas del temps, determina en bona mesura la nostre forma d’enfocar la vida. No obstant, hi ha ocasions, on aquestes obvietats es fan palpables i evidents de cop i volta en forma de revelacions, descobriments colpidors, que ensorren murs que semblaven infranquejables.

Carles -

Pensament 1199:

ESTAT D’ÀNIM

Avui estic tan ofuscat que culpo als altres dels meus fracassos. Demà espero estar prou lúcid com per donar les gràcies als altres dels meus èxits. L’agraïment o el retret d’allò que ens surt be o malament no deixa de ser una manifestació del nostre estat d’ànim.

Carles -

Pensament 1198:

LA MÀ

Amb la mà tancada no es poden recollir flors. Amb la mà oberta no es pot portar un ram. Cal saber tancar i obrir la mà en funció del que fem en cada moment.

Carles -

Pensament 1197:

INFELIÇ

Estic agraït de fer un treball que m’agrada, estic content de gaudir d’unes aficions que m’omplen, estic joiós de conviure amb una família que m’estima, estic encantant de compartir una bona relació amb els meus amics. L’únic problema es que em sento infeliç i desventurat sense saber-ne el perquè.

Carles -

Pensament 1196:

PENSAR I ENTRENAR

Si comprens allò que penses de ben segur ho podràs explicar millor. Si saps perquè entrenes molt probablement obtindràs millors resultats. Tanmateix no se amb plena seguretat si l’important és explicar el que pensem i obtenir bons resultats esportius o be gaudir dels nostres pensaments i dels nostres entrenaments. I tu que en penses?

cARLES -

Pensament 1195:

PATIMENT I ATZAR

Igual que el patiment no justifica que el dolor sigui necessari, l’atzar no justifica que la mala sort existeix. Tanmateix sigui o no necessari el dolor, existeixi o no la mala sort, l’atzar i el patiment són factors indestriables a la nostre condició humana.

Carles -

Pensament 1194:

PROMETEO

L’era prometeica ha mort; els rebels han passat de moda. En el naixement de la filosofia occidental, en la Grècia clàssica, els símbols de la rebel•lió eren mites com Aquil•les, Edip, Antígona o Prometeu. Tots ells creien en la immutabilitat de la natura i la força del destí i, tanmateix, lluitaven contra l’ordre establert. Qui creu avui en aquests valors i segueix el seu exemple indòcil i protestatari?

Carles -

Pensament 1193

VERGONYA

No hauria de tenir vergonya de fer el que no tinc vergonya de dir. No hauria de tenir vergonya de dir el que no tinc vergonya de pensar. Tanmateix se que soc un covard, doncs no tinc el coratge per fer allò que no em fa vergonya pensar.

Carles -

Entrenaments:
- Dissabte 5 de setembre: 65 Km bicicleta de carretera, 2000 metres piscina
- Diumenge 6 de setembre: 93 Km bicicleta de carretera + 2100 (atac al Turo de l’Home), 7 Km corrents.
-Dilluns 7 matí: 2000 metres piscina.
Comentaris:
- Entreno sense defallir, talment com si fos un robot, però quan llegeixo el que feu vosaltres em sento absolutament insignificant. Tanmateix tinc la sensació que estic fent els deures i si m’acompanya una mica la sort, que segons alguns no existeix, finalment tindre la meva recompensa.
- Roger felicitats pel teu entrenament en caigudes, però de cara a la Volta a la Cerdanya seria millor deixar quelcom a l’atzar. Toni el teu nivell de motivació em fa molt de respecte, esdevens un exemple a seguir. Pep les teves sortides són brutals, em faria il•lusió que el proper cap de setmana poguéssim fer una sortida mallerenga. Marc molts felicitats per fi ja has entregat el projecte final de carrera, a partir d’ara ja no tens excuses.
Salut i força.

TONI -

Entrenament d'avui:
- 46 kms carretera.

Pau i herba.

TONI -

Pep, quina sortida avui. Si vols pots ser la parella de'n Carles perquè amb els entrenaments que portes segur que aguantaràs molt millor que jo.

Roger, per experiència pròpia ser el que és caure. El remei que jo hi vaig trobar és moderar-me. Espero que se't curi aviat i estiguis apunt per d'aquí a 2 setmanes.

No sé si podré venir a Llinars, l'entrenador m'ha posat molts de deures de bici de carretera per aquest cap de setmana. Em diu que això es pot millorar i que set minuts són la xocolata del lloro. M'ha animat molt però veure que ahir, altres corredors que em passaven en la cursa a peu ahir varen quedar darrera. També em va animar no quedar-me penjat en cap de tall en la carretera. la punta de velocitat màxima varen ser 67 km/h.

Pau i herba

Roger -

Toni, felicitats! Set minuts em semblen una eternitat. Denota una progressió encomiable. Les bones sensacions finals és una senyal inequívoca que estàs lluny de tocar sostre.

Pep, collons amb la sortida d’avui. T’agraeixo que no apuntis el desnivell acumulat.

Roger -

Entrenament secret, diumenge 6 de setembre: 30km, +1200

Avui m’he fotut una bona pinya. Tinc la cama i braç drets pelats. Quan he caigut he vist les estrelles, però ha estat més aparatós que altra cosa.

He seguit i he acabat l’entrenament planejat pujant per carretera. Algun cotxe, baixant la finestra, s’ha prestat a pujar-me veient la meva cama i el meu braç sagnants. Davant la meva negativa, han fet cares d’incomprensió. He escoltat algun “està boig aquest paio” des de dins del cotxe, però jo he seguit. He seguit. He seguit. He seguit...

Ja no sé què fer més per creure’m preparat pel dia 19

Preparador Roger -

Ahir a la nit vaig haver de fer una trucada d’urgència a en Roger:

Roger – Tuuuuuuu? Què passa ara? Perquè em truques? Estic seguint el pla d’entrenament. A part de quilòmetres i desnivells, no deixo d’inflar rodes…

Preparador – Estem a quinze dies de la cita. Entrem en la fase final, i no podem deixar res en mans de l’atzar!

- Què vols dir? Però si ho estic preparant tot meticulosament!!

- Falta l’últim entrenament, tipus "assaig general". Has pensat què faràs si caus i et fas mal?

- Un moment, un moment. No estaràs insinuant que m’auto-lesioni, oi?

- Roger, si vols que segueixi sent el teu preparador, no acceptaré que tornis a fer el ridícul com vas fer a Planoles. M’has entès?

- Però com collons vols que prepari una caiguda?!!

- Ja trobaràs la manera. No deixis res a l’atzar...

pep -

Toni millorar temps sempre dona moral i tots sabem el que costa esgarrapar minuts al cron.
Marc vaig mirar la pagina abans que preguntessis si sortia algú i vaig quedar amb en Raúl del cc Arenys de Munt que esta preparant la volta a la Cerdanya i he sortit amb ell.

Entrenament avui diumenge.
A les 7h mati ruta, can Colomer, cal Paraire, Mont llorer, Olzinelles, Gualba, Riells, Santa fe del Montseny, sense tocar asfaltat, i baixada per carretera.
Total 92 km,

Salut i desnivells




TONI -

Ahir vaig fer la triatló de Banyoles. Molts dels corredors la feien com a darrera triatló abans de la gran cita a Calella.
El resultat mediocre, com sempre, però positiu en comparació a l'any passat. He rebaixat el temps en una mica més de 7 minuts. Encara estic lluny de la marca que m'agradaria però al final em trobava bé.

Miraré això de Llinars.

Pau i herba

Marc -

Hola mega kraks! Algú surt demà? Jo he estat fora aquesta setmana. Ara marxaré, sinó parlem per mòbil.

El dia 11 a Llinars!

Parlem!!

Roger -

Entrenament secret, dissabte 5 de setembre: 33km, +1480

L’Eduard (del centre de muntanya) m’ha comentat que el rànking de la Ruta de l’Ermità ja està actualitzat: http://www.rutaermita.com/ranking/r_btt.htm

Tanmateix, crec que hi ha un error en el nostre registre; 23:45 és l’hora d’arribada, però no el temps invertit (18:35 totals). Quan el vegi li preguntaré. Potser la 24h comptabilitza el temps des de les 0 hores, però dubto molt que el de les 13:39 hagi sortit a mitja nit. Ha de ser un error.

Estic a l’espera de la crònica des de Banyoles.

Carles -

Pensament 1192:

DARRER INTENT

No penso escriure’t cap poema més.
Cap pensament. Cap carta.
No penso demanar-t’ho cap vegada més.
Cap més dia. Cap més data.
M’has humiliat tantes vegades
M’has depreciat tants cops
Que la meva dignitat es per terra
I ja no em queda integritat.
Ho he desitjat en mil i una ocasions
T’ho he fet saber en tot moment
Tu rient i cantant
Jo patint i plorant
Amb els teu somriure m’has plantat
Com si fos un pobre desgraciat
Es hora de dir prou a tantes humiliacions
Es hora de dir prou a tantes vexacions.
Ben pensat com soc un desgraciat
Sense dignitat ni integritat
T’ho tornaré a implorar una vegada més:
Si us plau donem una mica de gelat.

Carles -

Pensament 1190:

VERITAT

Em diuen que busqui la veritat; si, però quina: ¿ la diürna o la nocturna, la cerebral o la sensitiva, la experimentada o la volguda? En aquest camí de recerca de la veritat es menester una certa credulitat, i amb el pas del temps he anat perdent la poca que em quedava. Amb els anys que porto a l’esquena he arribat a la conclusió que l’única veritat absoluta es que tota veritat és relativa, doncs en masses ocasions som enganyats per l’aparences.

Carles -

Pensament 1191:

VOLTA A LA CERDANYA

Procuro amb perseverança guanyar confiança per reforçar la seguretat que en la propera sortida mellerenga Voltant per la Cerdanya ressoni de bell nou el cant que ja va escoltar-se l’any passat per les muntanyes pirinenques i que deia així:
Voltare, oh oh oh
Guanyare, oh oh oh oh oh

En la Volta a la Cerdanya
era feliç d’estar allí.
Em preparava a la sortida nerviós
i sense saber com corria, corria content.
De sobte venia una ràfega de vent
i començava a voltar pel cel infinit.
Mentre el mon lentament desapareixia
una música dolça sonava per a mi.

Voltare, oh oh oh
Guanyare, oh oh oh oh oh

Carles -

Pensament 1189:

DUBTE I RESPOSTA

Davant qualsevol dubte procuro disposar de dues o més respostes a la vegada. La cosa essencial no és que hi hagi moltes respostes, sinó que es tinguin en compte totes aquelles que siguin possibles. Quina sigui la resposta autentica és el de menys, doncs també procuro disposar de dues o més veritats.

Carles -

Pensament 1188

G. MISTRAL: “L’experiència és un bitllet de loteria comprat desprès del sorteig”
CARLES: “ La sort és un bitllet de loteria comprat abans del sorteig”

Carles -

Pensament 1187:

ESTIMACIÓ

L’estimació hauria de ser la religió nostre de cada dia. Fa la felicitat dels savis i la felicitat dels insensats. Cal ser romàntic fins i tot amb un mateix.

Carles -

Entrenaments:
Dijous 3 tarda: 35 Km bicicleta carretera, 2800 nedant a la mar, 40’ gimnàs.
Divendres 4 matí: 8 km corrents.
Comentaris:
- Pensava que el ritme dels meus entrenaments era l’adequat, però en llegir el que aquesta setmana han fet en Toni i en Roger m’adono que haure de fotre-li més canya. Tanmateix em consolo pensant amb la preparació d’en Marc de cara a la Volta a la Cerdanya, prova en la que aquest any hi tinc dipositades moltes il•lusions.
- Ahir en tot moment em vaig sentir incòmode nedant a la mar, quanta diferencia hi ha envers la piscina.
Salut i força.

Roger -

Entrenaments secrets:

Dimecres 2 de setembre – 28km, +970
Dijous 3 de setembre – 25km, +810

Comentaris

Després dels entrenaments d’aquest estiu em creia que les sortides per Collserola serien ben poca cosa. Però la veritat és que porto dies sense bones sensacions. Seguint els consells dels mestres, durant les vacances vaig fer molta base, amb sortides llargues a ritme de Pau i Herba. Però m’adono que he perdut molta intensitat i potència, i em temo que costarà molt recuperar-la.

Aquest cap de setmana, entrenaments a Castellar de N’Hug.

Per la diada potser provaré d’anar a la pedalada de Llinars. Algú s’apuntaria?
http://www.guak.com/ > Enventos > Pedalada
Uns 40km, +900 aprox.

Bon cap de setmana a tothom – Dissabte hi ha triatló a Banyoles? Que vagi bé!

(volia escriure “molta sort!”, però tinc por que l’entrenador d’en Carles vulgui entrar en raons i surti amb algun altre entrenament inhumà per en Màgic)

TONI -

Sessió de piscina de 4000 mtrs.

He intentat volar per sobre l'aigua però no he pogut. Dissabte, a Banyoles ho tornaré a provar.

Pau i herba

Carles -

Pensament 1185:

COMPARTIR I DISCREPAR

Cal saber compartir les idees del altres i saber-ne discrepar. Cal saber compartir les idees pròpies i cal saber-ne discrepar. Massa sovint tenim por de dur la contraria i no la tenim de seguir la corrent.

Carles -

Pensament 1174:

LEVITACIÓ

Fa quasi trenta anys una lectura intensa de libres sobre psicoanàlisis, filosofia oriental, contracultura, misticisme religiós i esoterisme em va portar a una fase espiritual d’intensa efervescència. A les hores, quan la cultura hippy i underground ja anava de davallada, creia que el món de la raó havia de ser substituït pel de la imaginació, que les potencialitats cognitives del nostre cervell sobrepassaven la realitat que coneixem a traves dels sentits. Desprès d’una intens treball personal em considerava preparat per fer un viatge interior que em permetés obrir noves portes de percepció.
Així fou com un dia de juny calorós de l’any 1981 vaig anar prop de l’arbre de Guernica de Can Jalpi per meditar, assegut damunt una pedra, talment com si fos un monjo budista amb anys d’experiència. En poca estona totes les neurones del cervell es varen revolucionar fent-me sentir més lleuger que una ploma i tan volàtil com l’aire. De sobte el meu cos es va tornar ingràvid, em va envair una sensació de benaurança espiritual com mai abans havia experimenta i, sense saber com, es va posar a levitar prenent volada com si fos un ocell. De cop i volta els boscos d’Arenys de Munt els veia com si navegues amb una Ala delta; amb la velocitat i precisió d’un àguila em desplaçava pels aires fent mil una cabrioles i en un moment vaig topar amb un colom. Passat un temps prudencial, en el que vaig gaudir amb una intensitat inexplicable, em decidí a tornar on havia iniciat el peregrinatge levític. Però ai las! les copes dels arbres no em deixaven veure on era la roca on havia iniciat l’ascensió. A les hores una intensa por s’apoderà de tots els meus sentits, doncs no sabia com fer-m’ho per retornar als orígens. Sortosament , prenent com a referència el llac de Can Jalpi aconseguí localitzar l’arbre i la pedra. En tornar el meu jo a estar en comunió amb el seu cos no podia respondre amb absoluta certesa si aquell viatge havia estat real o imaginari, però el que si us puc dir es que en el jersei hi portava enganxada una ploma de colom.

Carles -

Pensament 1183:

DIA DE CARNAVAL

No s’ha de confondre la mascara dels qui ens envolten amb el seu rostre. Igual com tu i com jo, els altres també van disfressats, fins i tot els dies que no és carnestoltes.

TONI -

Carles, i si per "mala sort" el dia que has de menester l'orsa aquesta no respon? Pots trobar alternatives en pàgines web. N'hi ha de silicona, de goma, latex natural. Pots escollir la mida, etc... i pot ser multi ús.

Pau i herba

Carles -

Entrenaments:
Dijous 3 d’agost matí: 35 Km bicicleta de carretera.
Comentaris:
- El nostre bloc té molts seguidors incondicionals que desconeixia absolutament. Sembla que les nova tècnica d’impulsar el cos nedant fent servir el membre viril com una pala propulsora ha corregut com la pólvora. Entre les moltes trucades que havia vaig rebre voldria destacar la de una coneguda marca esportiva que vol dissenyar un nou model de banyador masculí amb un forat en la part davantera. També va intentar connectar per via telefònica el seleccionador de l’equip de natació olímpica dels Estats Units per demanar-me consells esportius. Estic impressionat.
- Roger quan li vaig comentar al meu preparador el teu pla infernal d’inflar i desinflar rodes em va preguntar: “i si per mala sort perd la manxa?” Segons ell també hauries de practicar la tècnica d’inflar amb la boca per un cas d’emergència.
Salut i força.

TONI -

Entrenaments:
- Ahir: 45 kms carretera.
- Avui: 10 kms carrera.

Avui he seguit els secrets de l'entrenador d'en Carles per posar-me a to.

Pau i herba

cARLES -

Pensament 1173:

ABELLES I FORMIGUES

Les abelles volen excitades, treballant sense descans fent mel, com si haguessin de desaparèixer les flors. Les formigues corren incansables, transportant sense defallir aliments al cau, com si el menjar hagués de finir. Hi ha animals massa racionals i excessivament socials, que al menys un cop haurien d’experimentar la bogeria i l’acràcia.

Carles -

Pensament 1181:

VIDA INTERIOR

La meva vida interior, amb el pas del temps, cada cop s’ha anat empobrint més i més i més. Primer tenia solides conviccions, es varen transformar en ferms principis, esdevingueren poc a poc simples idees, convertint-se lentament en un mar de dubtes. Ara l’únic que es total i absolutament meu es una buit desolador. Desconec quina serà la propera fase d’aquesta caiguda en picat, però tinc la sensació que he tocat fons.

Carles -

Pensament 1180:

PRIMAVERA I TARDOR

Els ametllers en florir avisen als ocells que la primavera és a les portes. Les fulles en caure criden als quatre vents que la tardor ja ha arribat. Suposo que l’estiu i l’hivern també tenen els seus missatgers per donar a conèixer els seu pas, però ara no tinc una imatge poètica per explicar-ho.

Carles -

Pensament 1179:

DONAR O TENIR

Quan més dones
menys tens.
Quan menys tens
més dones.
I quan menys dones
més tens.

Carles -

Entrenaments:
Dimarts 1 d’agost: 35 Km bicicleta de carretera, 4000 metres piscina, 30’ arma secreta.
Dimecres 2 d’agost matí: 14 Km corrents a ritme de Pau i Herba.
Comentaris:
- Ahir l’entrenador em va obligar a fer les series a la piscina sense banyador, sembla que l’objectiu era perdre la vergonya si el dia de la cursa em cau el culot o s’estripa el mallot. No se si va ser per la lleugeresa en l’aigua en no fregar el banyador o per la impulsió inconscient del meu membre, que remava sense parar, però vaig aconseguir rebaixar 5 minuts la meva anterior marca.
- Em sento amb un estat de forma física i mental envejable. Espero ansiós la Volta a la Cerdanya.
- Salut i força.

Roger -

El meu llarg silenci és degut a la fatiga que he patit als braços i mans inflant rodes, fins al punt que no podia ni teclejar l’ordinador.

Entrenament dissabte, 29 d’agost: 35km, +1100 per Collserola.

Carles, quina por el teu entrenador. No li donis el meu telèfon, si et plau. Acabo de trucar al meu preparador per dir-li que aquests dies l’he trobat a faltar, i de pas que necessito un nou pla d’entrenaments.

Pep, quina ruta més maca. A mi, personalment, també m’agrada molt explorar i buscar nous camins. Sempre tinc una gran satisfacció quan torno a casa amb un corriolet nou, encara que sigui de 100m. Crec aquests és un dels aspectes del perquè m’agrada tant anar amb bici pel bosc.

Toni, com va anar l’aquatló? Perdona la meva ignorància, però en què consisteix exactament? Està inclòs en l’entrenament que va publicar el diumenge, o va apart?

Atenció als entrenaments ultra secrets de la 40 – Es comenta que la setmana que ve us els podríeu trobar entrenant qualsevol dia, a qualsevol hora.

Entrenador d'en Carles -

Demà has d'anar a treballar sense calçotets. T'has d'adaptar al frec que patiràs el dia de la cursa.

Ja saps, no es pot deixar res a la mala sort.

pep -

Entrenament diumenge
Ruta. Can Palau, Ca l’Alomar, Torre del Foc, Sant Marti de Montnegre, GR-2 fins Sant Celoni, El Corredor, Pedra de la Ferradura, 56 Km.
He provat algun camí nou i en algun moment he anat perdut però sempre he retrobat el camí bo, he recordat els principis de btt que provàvem camins nous.
Aquesta setmana poc podré entrenar, però no us confieu que algun rato trobaré.

Salut i desnivells



Carles -

Pensament 1178:

SOBRE EL QUE VAL LA PENA EN AQUESTA VIDA

Fa un parell de caps d’any varem anar amb la família a Amsterdam a passar les vacances nadalenques. En un bar d’aquesta ciutat holandesa em varen servir una herba psicotròpica amb efectes al•lucinògens. Passejant pels canals de l’estuari del riu Amstel vaig repassar, talment com un condemnat a mort, que havia estat de la meva vida, i tot el que fins a les hores considerava seguretats es va ensorrar en un tres i no res. Ni una feina estable, ni un seguretat econòmica, ni uns coneixements sòlids, ni una salut envejable donaven cap mena de sentit a la meva existència com esser humà. Tot allò que fins feia poc era la base del meu equilibri personal no era més que un buit, a les hores em preguntà que es el realment important, el que pot donar sentit al fet d’estar vius. Descabdellant una darrera l’altre totes les respostes possibles, desprès de donar-hi mil voltes, vaig arribar a la conclusió que per respondre aquesta pregunta calia estar en el llit de mort i preguntar-se per darrera vegada si estar viu havia valgut la pena. En fer l’esforç mental de imaginar-me en el llit mortuori amb l’últim alè a la boca, em va venir com una inspiració la resposta als meus dubtes. El meu jo no valia ni els diners guardats, ni les possessions adquirides, ni els coneixements acumulats, ni tan sols les experiències viscudes. L’únic realment important en el moment de la meva mort era l’estimació que havia estar capaç de donar. El realment important que fem en aquest món és l’afecte i la tendresa que hem estat capaços de compartir amb els pares, els fills, l’esposa, els amics, la natura.... i també amb un mateix. L’única riquesa que ens emportem a l’altre mon és l’estima que hem sabut oferir. En adonar-me d’aquest simple però colpidora resposta una profunda tristor es apoderar de mi en prendre consciencia de la meva extrema pobresa, tan preocupar per tenir m’havia oblidat d’estimar.

Carles -

Pensament 1177:

ELS PITS MÉS BONICS

Fa uns mesos varen enviar per correu electrònic a una de les oficines on treballo una enquesta preguntant sobre els nivells d’autocomplaença personal. Hi havia un munt de qüestions sobre els temes més diversos i cadascun dels companys de feina en responia una. A la pregunta sobre quina és la part dels teu cos que més t’agrada ELLA va respondre amb total normalitat i plena seguretat. “els pits”. Donat que s’havia d’explicar el motiu de la contesta va dir amb una senzillesa captivadora: “perquè m’agrada la forma, volumetria i disposició del meu bust”. De les hores ençà, tan punt entro per la porta, llenço una indiscreta mirada als seus pits dolços i sensuals. Tanmateix ahir la seva sina totalment bronzejada pel sol estiuenc i força visible per un escot atrevit era especialment atraient i la indiscreta mirada es va convertir en una observació obsessiva. Déu meu lliura’m de la temptació, Amen !

Carles -

Entrenaments:
Dilluns 31 d’agost nit: 40’ arma secreta
Dimarts 1 de setembre: 35 Km bicicleta de carretera.
Comentaris:
El meu entrenador és un sàdic. Primer era entrenar a primera hora del matí sense haver menjat res, després fou sortir a corre a ple sol sense aigua, avui ha estat anar amb les rodes de la bicicleta absolutament desinflades. Aquesta tarda pretén que surti a corre descalç. Quan li he preguntat pel motiu d’aquests entrenaments inhumans m’ha contestat que no és pot deixar res a l’atzar, que cal preparar-se per tots els contratemps: si falta menjar. sinó hi ha aigua, si les rodes es desinflen, si em deixo les sabates....Em diu que la mala sort no existeix, únicament hi ha manca de previsió. No se si podré aguantar molt de temps més a aquest ritme.

TONI -

Carles, d'acord, ja diràs què et diu l'entrenador.

Entrenament diumenge:
- 50 kms bici carretera.
- 800 mtrs nedant.
- 4 kms carrera.

Pau i herba

Carles -

Entrenaments:
Dilluns 31 d’agost tarda: 24 Km corrents. La calor i la manca d’aigua m’han jugat una mala passada els últims quilometres de la sortida d’aquesta tarda. En arribar en menys de 10’ he begut 1 litre i mig d’aigua.
Comentaris:
Pep i Toni hauríeu de publicar els entrenaments de diumenge; si la parella 40 els fa ultrasecretes ja es veuran els resultat a la Volta a la Cerdanya. Toni demà et confirmaré si a les 7 t’acompanyo; ara per ara estic molt petat.
Salut i força.

TONI -

Demà sortiré a córrer. Suposo que serà cap a les 7. Estem en contacte.

Veig que aquest cap de setmana la parella 40 ha fet un entrenament ultra secret.

Pep, el dia que surti amb tu, m'hauré d'espavilar de valent.

Pau i herba

Carles -

Pensament 1176:

DIVINITAT

Hi ha quelcom de demencial en la divinitat dels Deus. Si l’home va crear els Deus a imatge seva, és perquè la idea de deïtat és d’origen humà. Si els Deus varen crear l’home a la seva imatge i semblança li varen inculcar la idea de divinitat. En un i altre cas aquesta divinitat no és un atribut únicament diví, sinó també humà. Per tan una de les tasques que la Natura ha encarregat a la humanitat és la de crear deïtats. Ergo la divinitat és un atribut humà.

Carles -

Pensament 1175

COM ÉS?

- És un racista, l’importa més el color dels ulls que no pas el de la pell.
- És un desconfiat, és malfia de les idees que porten etiqueta.
- És un desmemoriat, oblida per fer un bon ús dels seus records.
- És un maldestre, sap edificar solides parets, però no en te ni idea de construir ponts.

Carles -

Entrenaments:
Diumenge 30 d’agost: 3500 nedant a la piscina.
Dilluns 31 d’agost matí: 1500 nedant a la piscina.
Comentaris:
- Dissabte, en la sortida amb bicicleta de carretera amb els d’Arenys de Munt, vaig tenir una primera part discreta i una segona fase pletòrica, crec que em vaig passar de rosca en la tornada de Llagostera a Arenys.
- Toni dimarts o dijous m’agradaria sortir a corre plegats, ja diràs si et va bé.
Salut i força.

pep -

Carles bon entrenament.
Jo sortire a fer base per el dia que fem una sotida de pau i herba no perddre masa temps.

Carles -

Pep demà sortire aviat a corre, he de ser d'hora a casa per temes domestics.

pep -

Mes tard miraré si algú anirà al Kalisay a les 8h, en cas afirmatiu jo també hi vindre.
Toni que vagui be.

Salut i desnivells


Marc -

Nois, demà no puc sortir perquè estaré enllestint feina. A veure si puc sortir una mica a la tarda.. Espero aviat donar senyals de vida..

Salut

pep -

Carles impressionant 4000m amb el poc temps que portes entrenant,
Entrenament 0
Diumenge jo sortiré a fer una volta algú s’apunta?
Proposta Creu Canet, Casa Vella de Mas Ponç, torre del foc , Can Vives, cal Paraire, Vallgorguina,

Salut i desnivells


Carles -

Entrenaments:
Dissabte 29: 145 Km bicicleta de carretera.
Comentaris:
- Demà surt algú amb btt? Si ningú diu res aniré a corre, em convé fer una tirada llarga.
- Toni que vagui bé l'aquatlo de Blanes.
Salut i força.

TONI -

Entrenament d'avui:
- 108 kms carretera +1288.

Pau i herba

TONI -

Roger, em sap greu no poder coincidir perquè havia ENTRENAT per demà. Ho sento però el tècnic ha insistic que diumenge em presenti a l'aquatló i ja he desafiat al master de l'univers Ricard.

Carles, demà sortida a les 8 des de St. Simó amb els de Mataró.

Entrenament d'ahir:
- 2000 nedant.
- 8 kms carrera.

Entrenament d'avui:
- 2000 nedant.
- 10 kms carrera.

Carles, enhorabona pels teus 4000 nedant sense parar.

Pau i herba

Carles -

Pensament 1174:

JOSE CAMON AZNAR: “L’esperança és la fe dels cecs”.
CARLES: “La fe és l’esperança dels cecs”.

Carles -

Pensament 1173:

DUBTES ESTÚPIDS

- És un imperatiu categòric: Haig de fer-ho?
- La mala sort compartida és menys mala sort?
- El sord compren el llenguatge del silenci?
- La lògica és la desgracia del pensament?
- El present és dissol a cada instant?
- Per Romeu l’amor estava on era Julieta ?

Carles -

Pensament 1172:

DILEMA

Podem dir a un gran esportista: “ets un sapastre””. Poden dir a una persona de bon cor: “no tens sentiments”. ¿ Però com ens hom hem de fer per dir a un sapastre que és un maldestre, o a una persona sense cor que no té sentiments?

Carles -

Pensament 1171:

ATURAT

Oferir comprensió a qui demana feina, és com donar pa a qui és mora de set.

Carles -

Pensament 1170:

MORIR

He de morir, però no serà tan fàcil acabar amb la meva voluntat de viure. La mort és presentarà puntual a la seva cita; en mil•lèsimes de segon el meu cos agonitzant passarà del camp de la vida al camp del més enllà. Els cucs donaran un toc d’alegria ha tan funesta data. Cal acceptar la idea de la pròpia mort, però desconec amb exactitud en que consisteix aquesta claudicació.

Carles -

Pensament 1169:

INSTANTÀNIES

- El bosc esta de dol, han tallat un arbre.
- L’ocell desconeix per qui motiu l’ha engabiat.
- La llum de les estrelles porta missatges de mons llunyans.
- La gota de pluja és aigua que plora perquè vol tornar a la mar.
- La mallerenga carbonera recita poemes verges.

Carles -

Pensament 1168:

ENT

Era tan innocent
que creia sincerament
que escrivint ocasionalment
algun que altre pensament
que li passes per la ment
li serviria efectivament
per alleugí els sofriment.

Carles -

Entrenaments:
Dijous 24 tarda: 35 Km bicicleta de carretera, 4000 metres piscina. Per primer cop he fet sense parar l’ironman de natació.
Divendres 25 matí: 9 Km corrents.
Comentaris:
- Ferran ahir no vaig llegir el teu missatge, però em tocava nedar. Espero que puguem quedar per un altre dia.
- Toni dissabte surts amb bicicleta de carretera?
Salut i força.

Roger -

Ferran, has pogut quedar amb els cracks? Quin privilegi poder entrenar amb els mestres

Toni, em sap greu però al final no podré aquest dissabte. Diumenge a primera hora del matí potser si que m’ho puc combinar, tot i que entenc que llavors és a tu que no et va bé.

Carles, m’agrada la història de l’estudiant. No haver fet els deures a vegades ajuda a motivar, i fins i tot assolir un rendiment molt per sobre d’aquell que hauríem tingut fent els deures cada dia.

TONI -

Ferran, ho sento, però ara llegeixo el teu comentari. Jo sortiré a córrer ara, no sé si ens trobarem.

Carles, no mereixo tal afalac. Els meus resultats sempre són a la mitat del grup. A diferència d'altrese que sempre van davant.

Pau i herba

Ferran Vilanova -

Toni, Carles,
algu de vosaltres 2 surt avui a correr? a mi em va be a la tarda (6 o 7).
Ahir vaig coronar la mitica creu de canet...pero corrents. Pero segueixo estant sota minims. He d'entrenar mes i necessito la vostra guia.

Carles -

Pensament 1167

LEMES D’ESTAT

Aquí teniu alguns lemes nacionals de països, que considero especialment interessants:

Belice: “Sota l’ombra floreixo”.
Corea del Nord: “Un té la victòria assegurada si hi creu”.
Eritrea: “Mai agenollar-se”.
Israel: “Si ho desitges, no és un somni”.
Luxemburg: “Volem romandre sent el que som”.
República txeca: “La veritat preval !”.
Suíssa: “Un per tots, tos per un”.

Carles -

Pensament 1166:

L’ESTUDIANT

Hi havia una vegada un estudiant que no parava atenció a les explicacions dels professors i quasi mai prenia apunts. Durant el curs feia el baliga-balaga, però en apropar-se els exàmens li venia la mala consciencia i estudiava de valent. Amic del millor estudiant de la classe,que prenia uns excel•lents apunts, li’n demanava copia i li consultava tots els dubtes. Sorprenentment feia molt bon exàmens i treia unes notes excel•lents, el que deixava estorats tan a professors com a companys de curs. Uns deien que tenia molta sort, d’altres que era molt intel•ligent i fins i tot n’hi havia que creien que copiava; però ell sabia que el secret del seu èxit portava el nom del company de curs que l’ajudava.
Aquesta historieta il•lustra la dependència que tinc per entrenar amb en Toni, el bon estudiant, per millorar el meu rendiment esportiu, en no haver fet els deures quan em tocava fer-los.

Carles -

Pensament 1165:

BREUS REFLEXIONS

- Si tens un rellotge saps quina hora és, si en tens dos dubtes.
- Si caus en un pou no miris al fons, analitza perquè vares relliscar.
- Si avui has perdut molt de temps, però l’has gaudit, pensa que és un temps ben aprofitat.
- Si dubtes pel que et dic, creu-me pel que faig.
- Si creus que la vida és un espai de recerca, un moviment continu, sigues conseqüent i busca sense treva.


TONI -

Carles, no m'ensabonis. Ja m'agradaria a mi fotre't canya, però estàs intractable. No puc seguir-te ... de moment.

Si hi ha sortida a veure si pot ser el dissabte.

Pau i herba

Carles -

Pensament 1164:

Poema numèric


0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

٠ ١ ٢ ٣ ٤ ٥ ٦ ٧ ٨ ٩

۰ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹

० १ २ ३ ४ ५ ६ ७ ८ ९
௧ ௨ ௩ ௪ ௫ ௬ ௭ ௮ ௯

Carles -

Pensament 1163:

IMPULSOS

Quan et miro els ulls
la vista em baixa
fins l’escot dels teus pits.
Quan et miro els peus
la vista em puja
fins l’entrecuix del sotaventre.
Quan m’apropo al clatell
flairo els teus olors
i s’embriaguen els meus sentits.
Quan parlo amb tu
la veu llisca suau
per la boca plena de desig.
Quan et toco la pell
m’esgarrifo tot jo
i em sento bullir.
Quan soc amb tu
surt de dins meu
el millor que hi tinc guardat.

Carles -

Pensament 1162:

PINTADES A LA PORTA DEL LAVABO

- “ Tothom pot pixar al terra, sigues diferent i pixar en el sostre”. Signat: la netejadora.
- “El món és una barca”. Signat: Calderon de la Merda.
- “Un rot és un pet que t’ha vist la cara de cul”. Signat: el mirall.
- “El Papa també caga, ¡Al•leluia!”. Signat: un catòlic.
- “Ali Babà ha mort, però queden els quaranta lladres”. Signat: Sèsam.
- “Perquè quan vull escriure a la porta d’un lavabo mai se m’acut res”. Signat: Rodamots.

Carles -

Entrenaments:
Dimecres 26 d’agost: 17,5 Km corrents, 10 Km en companyia d’en Toni.
Dijous 27 matí: 35 Km amb bicicleta de carretera.
Comentaris:
- Per a mi és una gran privilegi poder entrenar amb en Toni, te una capacitat per motivar-me increïble. Sempre acabo exhaust i absolutament petat, però m’ajuda a reforçar la confiança amb mi mateix.
- Roger, Marc, Pep, Jose, Toni ..... Hi ha sortida mallerenga aquest cap de setmana?
Salut i força.

TONI -

Entrenament d'avui:
- 800 mtrs nedant.
- 10 kms carrera.

Avui en Carles no m'ha massacrat, si no m'ha humiliat com no feia molt de temps. La distància que m'ha agafat ha estat brutal. N'estic segur que succeirà en el seu propòsit de fer la Challenge.

Demà més.

El meu entrenador m'està apretant perquè no falli a l'aquatló. Roger, a veure si t'ho pots combinar per sortir dissabte.

Pau i herba

TONI -

Roger, acabo de cancel·lar una aquatló que volia anar a fer a Blanes el diumenge.

Divendres acabem de decidir si sortim el dissabte o el diumenge.

Em fa molta por aquesta confiança tant forta que tens però m'atreveixo a desafiar-la, com un espartà ha de fer, perquè ja sé el desenllaç per avançat, però hi seré fins al final.

Pau i herba.

Roger -

Toni, res de res d’entrenaments. Aquesta setmana el meu preparador m’ha imposat un pla infernal inflant i desinflant rodes. Aquest matí, a l’avió no em volien deixar pujar la roda de la bici. Els he explicat que era molt important per mi, altrament patiria crisis d’ansietat en ple vol. Finalment la tripulació ha accedit amablement, i un cop ens hem enlairat no he parat de desinflar i inflar la roda. Només m’han cridat l’atenció quan aconseguia inflar la roda en menys d’un minut, i cridava “Leòoooooooooonides!!!!!”

Aquest cap de setmana vull pujar a Arenys. Encara no sé si dissabte o diumenge. Prepareu si us plau un ruta mínimament exigent. I entreneu. Sí, heu llegit bé, he escrit que ENTRENEU.

Salutacions des de Frankfurt
-roger

Carles -

Pensament 1161:

POEMA ESTACIONAL

La llavor fou plantada a l’hivern.
La fulla va florir a la primavera.
La tija va créixer a l’estiu.
El fruit fou recollit a la tardor.
Tot començament és l’inici d’un final.

Carles -

Pensament 1160:

REGRESSIÓ

Mireu la foscor
Escolteu el silenci
Palpeu el buit
Assaboriu l’aire
Oloreu el no res
Torneu a la mort

Carles -

Pensament 1159

PARELLA 40

- En Roger és fort com un roure i va molt ràpid amb bicicleta.
- I en Marc?
- En Marc també.
- En Roger, que forma part de la parella 40, sap prendre la sortida i aguantar el ritme.
- I en Marc?
- En Marc també.
- Però en Roger mai no claudica i sap patir quan és menester.
- I en Marc?
- En Marc també.
- Veig que en Roger et cau molt bé
- És que és un mallerengu amic meu.
- I en Marc no?
- En Marc també.

Carles -

Pensament 1158:

UN INFELIÇ

No existeix la felicitat, sinó únicament la recerca de la felicitat. És precisament aquesta recerca allò que ens fa infeliços. Per ser feliç es menester creure-s’ho i aquest engany no pot durar per sempre. Si et creus feliç i et preguntes sincerament si n’ets automàticament deixares de ser-ho

Carles -

Pensament 1157:

POETA

Una alta poesia ens ensenya a no esser massa poetes. No és poeta tot aquell que ho vol ser, sinó qui és capaç d’inspirar entusiasme i embelliment. Qui no es capaç d’assolir aquest nivell es pot consolar escrivint versos tan be com sàpiga. A les hores esdevindrà el millor poeta possible. Ho dic per pròpia experiència.

Carles -

Pensament 1156:

SORT I MALA SORT

SORT MALA SORT

I un dia ve I un dia ve
que tens sort que tens mala sort
i tot surt perfecta: i tot surt desastrós:
els mals es dissipen els mals s’agreugen
ella t’estima ella t’ignora
et sents eufòric et sents decaigut
la cursa va fenomenal la cursa va fatal
el menjar és exquisit el menjar és fastigós
dorms plàcidament. dorms desassossegadament
Si un dia ve Si un dia ve
que tens sort que tens mala sort
i tot surt perfecta i tot surt desastrós.

Carles -

Pensament 1155:


PARAULA DE LEÒOONIDES

Pareu atenció mallerengus: “Un espartà que claudica deixa de ser un espartà. Cal lluitar fins i tot quan ja no queda esperança”.

Carles -

Entrenaments:
Dimarts 25 tarda: 47 Km bicicleta de carretera aguantant com he pogut la roda d’en Toni.
Dimecres 26 matí: 2000 metres piscina.
Comentaris:
- Ferran i Toni a les 7 seré a les palmeres. Entrenar amb el gran triatleta es un privilegi.
- M’agradaria molt que aquest cap de setmana els mallerengus poguéssim fer una sortida de Pau i Herba.
Salut i força.

TONI -

Entrenament d'avui:
- 2000 mtrs nedant.
- 46 kms carretera.

Avui sortida amb el gran Carles. Un cop més ha demostrat el seu aguante. És imbatible.

Ferran, demà em quedat a les 7 a les palmeres per anar a córrer.

pau i herba

TONI -

Ferran, et va bé quedar per anar a córrer demà?

Roger, Marc, que ja no entreneu?

Pau i herba

Carles -

Toni d'acord a les 6 a casa teva per sortir en bici.

TONI -

Carles, si vols, aquesta tarda podem quedar a les 6 a casa per sortir en bici.

Ja diràs quelcom.

Pau i herba

Carles -

Pensament 1154:

LESMES

Per cardar i jugar cal fer servir el lema dels escoltes: “tant com puc i sempre a punt”. Per cagar i pixar n’hi ha prou amb el lema dels benaurats: “fes-ho quan et plagui”.

pep -

Sort, mala sort, destí, etc etc

Toni tens par de raó en la competició esportiva la sort o mala sort quan les forces estan molt igualades pot servi per guanyar o perdre una cursa una lesió una caiguda, etc al final de moltes curses guanya sempre el mes ben preparat .
La mala sort pot fer perdre una batalla però no la guerra.

La expressió busca sort i posat a jeure, es totalment falsa amb sort sola no aspiris a guanyar res.

Amb això bull dir que la sort o mala sort no modifica res al final, parlant de caigudes sense conseqüències, punxades, avaries, etc.

L’important es la motivació, l’entrenament, i les ganes de millorar,



Entrenament dilluns 10m bici estàtica

Salut i desnivells

Carles -

Pensament 1153:

ACOMIADAMENT

Un postit de color groc
amb els mots: “ESTEU ACOMIADAT”
escrits a mà.

TONI -

Entrenament d'ahir:
- 2.000 mtrs nedant.
- 40' carrera.

Quim, diumenge que ve tens la cervesa pagada. Et recordo que tu ja m'havies cilindra't abans, a Grions, que era el coll important i no Collsacreu.

Roger, sobre el debat em sembla bé. Ara, pot passar que en Pep, amb tota la mala sort, es deixi la seva ponència a casa, i jo, al no repassar-m'ho tot abans de venir al sopar també me la deixi.

A l'entrenament d'ahir en Carles em va fotre una canya brutal, tot i estar cansat. M'hi hauré d'esforçar molt.

Ferran, avui tinc previst sortir en bici. Pel que he mirat a la previsió del temps demà plourà més que no pas avui. De tota manera al migdia tornem a parlar-ne.

Pau i herba

Carles -

Pensament 1152:

ENGANY
Fa cert temps una persona en la que hi confiava em va enganyar. A banda de la lògica decepció, el que em sap més greu es que a partir de a les hores ençà no hi he tornat a confiar més, i això m’omple de tristor.

Carles -

Pensament 1151:

ENERGIA

L’Univers és espai i matèria.
L’espai i matèria és energia.
La formula que explica la energia
cap en mitja línea: “E = mc2”
No dono més explicacions.

Carles -

Pensament 1150:

VIDA

Una dona pel carrer s’apropa i em diu: “La vida és un estat entremig entre el naixement i la mort”. Sorprès pel cop d’efecte li responc: “La vià és l’absència de no vida, es a dir que qualsevol estructura incapaç d’establir un equilibri homeostàtic”.
FI

Carles -

Entrenaments:
Dilluns 24 tarda: 35 Km bicicleta de carretera, 8 km corrents en companyia d’en Toni.
Dimarts 25 matí: 2000 metres piscina.
Comentaris:
Toni avui que diu l’home del temps, toca corre o bicicleta? Ja diràs quelcom.
Salut i força.

quim montmany -

hola parus majors, ( el vostre nom científic). cada vegada més, m'agrada el vostre tarannà. ahir vaig preguntar a una de les vostres figures que tenia que fer per ser una mallerenga (versió asfalt 100 %) i va dir-me que publicar els entrenaments a la llibreta. M'ho estic pensant de cara al 2010 i potser o faig.

apa-li a seguir tan trempats com sempre i felicitar en toni, que ahir va cilindrar-me a collsacreu. l'he vist especialment fort.

quim montmany

Roger -

Fotos de l’MCT a la Pas de Lladres: http://www.flickr.com/photos/llibretavirtual/sets/72157622004262611/detail/
(un parell de fotos cortesia de Totpedal: http://totpedalbtt.blogspot.com/2009/08/iii-cursa-btt-pas-dels-lladres.html)

Entrenament secret, diumenge 23 d’agost: 35km, +1200

Comentaris:
Sort/Mala Sort: Gràcies Pep i Toni pels vostres comentaris. Estic plenament d’acord amb els dos punts de vista. Sí, la sort/mala sort existeix (Pep), però si ens creiem que tot està supeditat segons aquesta, mai ens mouríem de casa (Toni – l’article que em vas enviar per email fa unes setmanes ho reflecteix de manera molt precisa. Molt bo)

Petit suggeriment: Amb ànims de “tancar” el debat, de cara la propera gala dels premis Leònides d’enguany proposo convocar dues “ponències” (d’uns 20 min. cadascuna?), amb els pros i cons :-)) Tot i que potser aquesta proposta, enlloc d’apaivagar el foc, encara posarà més llenya ;-)

Les meves petites lliçons del dissabte: i) Necessito un curs de mecànica urgentment, ii) la importància de tenir sempre present el “tornar-se a aixecar” (enlloc de pretendre “no caure”) i iii) la gran satisfacció que et deixa una jornada pedalant amb bona companyia (gràcies de nou Marc!), tot gaudint d’uns paisatges magnífics (i que l’any passat no vaig poder, o saber, assaborir en plenitud), malgrat l’evident desil•lusió de no poder rebaixar el temps de l’any anterior. Espero poder torna-hi l’any que ve. Estic convençut que el meu esperit de superació, i el sempre necessari xic de sort, faran la resta.

Ahir a la tarda em vaig topar amb en David i en Martí del CC Arenys de Munt. Em dirigia amb l’Abril i l’Ona als gronxadors de Castellar de N’Hug, i els varem veure asseguts als bancs davant l’ajuntament, just abans de carregar les bicis camí de tornada. “Mireu Abril i Ona, aquests fan com el papa, però ells hi van de veritat...”

Carles -

Toni jo puc acompanyar-te sempre que no imposis un ritme exagerat. Podríem quedar a les palmeres a l’hora que et vagi be.
Salut i força.

Carles -

Pensament 1149:

ESPORT I AMOR

¿Em preguntes perquè vull fer esport i gaudir de l’amor? Vull fer esport per sentir-me viu i necessito gaudir de l’amor per tenir quelcom perquè sentir-me viu.

Carles -

Pensament 1148:

NOU MISSATGE DE L’ENTRENADOR

Desconec quin és el millor pla d’entrenament, per això et suggereixo el que “probablement” pot ser el millor, si vols assolir els objectius que tu t’has marcat. Viu com un autèntic privilegi haver patit de valent al Pas dels Lladres; eres a la sortida i també a l’arribada.

TONI -

Aquesta tarda sortiré a córrer, 40' aprox.

Algú s'hi apunta?

Pau i herba

Carles -

Pensament 1147:

MISSATGE DE L’ENTRENADOR

Si corres per un laberint hi ha moltes probabilitats que la teva pròpia velocitat et confongui.

Carles -

Entrenaments:
Dilluns 24: 35 Km bicicleta de carretera.
Comentaris:
Per sort encara em queden ganes d’entrenar.
Salut i força.

TONI -

Carles, el meu pla d'entrenament és per la primera setmana de setembre, després ja ho veurem. És tant confidencial com el teu.

Pau i herba

Anónimo -

Entrenaments:
Diumenge 23 : 50 metres piscina, 1h sauna i jacuzzi.
Comentaris:

-Avui he fet una cura de son brutal, crec que m’he passat quasi 13h dormint, em feia molta falta. També he aconseguit batre el meu record personal en entrenaments curts; en pocs menys de 60’’ he decidit que ja en tenia prou.

- Encara no se que he après del fiasco d’ahir, però sigui quina sigui la lliçó que en tregui la penso tenir molt present.

- Toni se que el pla d’entrenaments que et va entregar el teu preparador és material confidencial , però em fa molta, molta por el teu darrer comentari : “Demà comencen els entrenaments forts per Banyoles”. Mama tinc cagetes!!!!!!!!!!
Salut i força.

TONI -

Entrenaments del cap de setmana:
- Dissabte: 90 kms bici carretera.
- Diumenge: 85 kms bici carretera.

Avui, en la pujada a Collsacreu, m'he tret un parell d'espines.

Pep, el que tu anomenes mala sort, jo n'hi dic factors incontrolables. És evident que jo no puc evitar una punxada si paso per llocs amb esbarzers, com era el cas , ara, sí que puc estar preparat:
a) portant una càmara nova.
b) canviant-la el més ràpidament possible.
c) Portant roda tubeless
etc...

No perquè he punxat he de dir que tinc mala sort. No, això pot passar, la pregunta que m'he de fer és si això passa què faré, i preparar-me adequadament. Altre possibilitat és dir que tinc mala sort i ja està.

Em sembla que és evident que, malgrat la manca de perícia de'n Roger en canviar la roda, la seva post reacció és encomiable. Envers d'abandonar varen decidir anar a totes i acabar la cursa. Això no és mala sort, és decisió i ser conscient de les teves possibilitats. Chapeau!

Demà comencen els entrenaments forts per Banyoles.

Roger, les meves possibilitats són minses però no em donaré per vençut fins el diumenge 19/9 quan creuï la línia d'arribada a Castellar de n'Hug.

Pau i herba

Marc -

Cursa Pas dels Lladres:
-Roger, no em trec la imatge del cap on tu anaves primer a la pista asfaltada sortint de Planoles i els pro's darrere, entre ells el del Spiuk-Tau. Quina lliçó! Si no haguessis punxat ahir feies dels 10 primers, n'estic convençut. Jo potser hagués entrat per allà el 20 llarg..

-Carles, no desesperis. Ahir vas fer un gran entreno. Ara descansa una mica.. jijiji. Per això, ahir a la tarda vaig trucar a la piscina perquè no et deixessin entrar.

-Toni, ahir vaig veure que l'any passat vas fer un gran temps (jo et treia tan sols 10minuts quan vaig caure a dalt de tot).

-Pep, gran entreno. Ets molt constant i per això estàs fort com tots. A veure si la setmana que ve fem una sortida xula.

Quines vistes ahir des del Pas dels Lladres; a la dreta tota la Vall de Ribes, davant el Puigmal i a l'esquerra la Cerdanya.

Hauré d'entrenar molt més i tot i així em costarà seguir el ritme d'en Roger.. a patir!

Salut

pep -

Entrenament diumenge.
51 Km temps total 4h 15m temps real pedalejant 3h 42m
Ruta can Vives, Sant Marti de Montnegre, parada esmorzar a Vallgorguina, el Corredor, Pedra Ferradura coll del Pollastre.
La pujada de la pedrera he de confessar que he caminat un tros la combinació de pedra sorra seca i pujada es mol difícil aguantar l’equilibri a l’abast de mol pocs privilegiats
Roger la mala sot existeix encara que algú digui que no.

salut i desnivells

Carles -

Entrenaments:
Dissabte 22 d’agost: 45 Km +1880 amb btt al Pas dels Lladres. Quan a la tarda anava a fer les piscines el xicot de l’entrada em va dir “tanquem d’aquí mitja hora” i no em va deixar entrar.
Comentaris:
- Ahir vaig viure en pròpia pell una profunda cura d’humilitat. Confiat en els relatius bons resultats del més d’agost pensava que podia fer un paper digne,però en tot moment les sensacions varen ser dolentes i em va costar Déu i sa mare evitar fer un ridícul espantós. Certament l’ascens inicial al Pas dels Lladres és brutal, però el pitjor de tot foren les baixades, les trialeres feien por. Mai havia vist tants problemes mecànics en una cursa on els participants no arribaven al centenar.
- En Roger brutal a la sortida es va col•locar primer i amb gas a fondo, es veu que descansar una setmana com li va dir el seu preparador fou el millor entrenament; però ara caldrà que faci un curs de mecànica intensiu. Quan poc abans de coronar el cim del Pas dels Lladres em va atrapar estava eufòric, amb una cadència de pedaleig brutal no parava de cridar “Leòoonides, Leòoonides, Leòoonides..” A tots els Pirineus va ressonar aquest crit de guerra. Per uns moments vaig quedar encegat per una llum quasi divina
- En Marc espectacular anava dient “estic petat, putes pedres, no puc més” però em va passar talment com un coet seguint l’estela d’en Roger. Acabada la cursa per celebra-ho ens varem regelar un bon dinar. A la tornada en cotxe varem reflexionar en veu alta sobre els propers reptes esportius. Espero a parlar amb el meu entrenador per analitzar que convé replantejar.

TONI -

Felicitats als Mallarengos que avui heu fet la cursa. Felicitar-vos per la vostra capacitat de superació i sacrifici.

Coincideixo amb en Roger que el paper de'n Carles podia haver estat millor si no estigués sotmès als entrenaments inhumans del seu entrenador. Malgrat això aconseguirà l'objectiu el proper 4 d'octubre.

Pep, espero que aquest descans no et faci més fort.

Pau i herba

LEONIDES -

Espartaaaaaaans!!!!!

Qui ha gosat d'escriure: "tenint en compte el nivell de dificultat", "resultat satisfactori" ?

"pit i collons". Pels espartans no hi ha dificultats si no austeritat i esforç per superar els impossibles.

Agost 2008. Mireu, mireu ... vull que ho llegiu amb els vostres propis ulls. Mireu què vàreu fer l'agost passat: Roger (3h26'), Toni (3h54'). Qui gosa escriure "resultat satisfactori"?

Parella 40. Feu bé d'agrair-me l'ajut extra humà que us he ofert. Hem de parlar de mala sort? Espero que avui hagueu après la lliçó o potser la competència no tremolarà.

Parella(?) 38. Només n'hi ha un que es presenta a les Leònides Sèries? I l'altre, on para? Li hauré d'enretirar el pitrall?

Finalment vull recordar-vos el que escrivia Tirteu:

- Que cadascú segueixi ferm sobre les seves cames obertes / Que fixi els peus a terra i que es mossegui el llavi / Que cobreixi els seus muscles i les cames, el pit i les espatlles sota el ventre del seu gros escut / Que la seva dreta brandi la forta llança / i que sacsegi damunt del seu cap el temut plomall.

Roger -

Quan he arribat a Planoles a un quart i mig tocats de nou, en Marc i en Carles ja tenien el pitralls posats. En Carles m’ha enlluernat amb la meva “criptonita” particular: el núm. 38. Des de llavors, dalt de la Klein ja no he vist més en Carles. Només veia el 38. La meva obsessió.

M’havia marcat una arrencada explosiva per tal d’arraconar l’obsessió el més aviat possible i agafar una bona cadència. He sortit al màxim, gaudint d’uns pocs minuts de glòria amb els pros de davant, i sempre amb un Marc pletòric ben a prop, regulant. Un cop els pros m’han posat en el meu lloc, i amb les pulsacions totalment desorbitades, en Marc m’ha anat pujant pel GR que porta a Dòrria.

Punt a part es mereix la inestimable ajuda que en Marc m’ha donat a l’hora de canviar les punxades de la bici, durant els primers 5-6km de pujada, en un moment en que rodàvem dels 10-15 primers i on en Marc estava òptimament posicionat. No ha dubtat de parar i donar-me un cop de mà. El cop de mà s’ha convertit en total iniciativa al veure la meva ineptitud mecànica. La seva iniciativa s’ha convertit en una generositat infinita quan vèiem que ens passava tot Déu, i la merda de la càmera no s’inflava de cap manera.

Llavors ha passat el núm. 38. Perdó, era en Carles: “Necessiteu res? Em paro i us ajudo”. Llavors, davant la nostra negativa rotunda, el 38, ara sí, ha seguit. La meva obsessió ja anava per davant. I la merda de la càmera no s’inflava res. Han passat molts minuts fins que no hem aconseguit introduir aire a la merda de la càmera (perdoneu per la insistència amb “la merda de”, però és tal qual ho sentia). Amb això que ve un biker i s’ofereix per ajudar. “No cal, fes fes”. I respon: “És que sóc el que tanco la cursa, i no em mouré fins que no continueu”. A mi aquí, personalment, se m’ha caigut el món a sobre.

Arreglem la punxada. Dos metres més amunt noto que la de davant anava totalment rebentada. “Per on collons he passat, si tot és pujada!!!” penso. Llavors li vull dir a en Marc que paro... “Marc? Marc?... collons, s’hi t’has fotut 2 metres avall per les bardisses!!!!” En efecte, en Marc ha tingut la típica caiguda estúpida en el pitjor lloc. Sort dels matolls, ja el veia 5-6 metres avall. Quines esgarrinxades.

Mentre canviem la segona punxada, el “paio-escombra” ens diu (molt amablement, això sí) que el control de la Collada de les Barraques el tanquen a les 12. Miro el crono: les 10 tocades, encara hem de fer tota l’ascensió (22km, +1500) i baixar fins a la Collada. I hem invertit més d’una hora per fer 5-6km!!!

Hem arribat a Dòrria amb l’escalfor dels quatre veïns dient: “Vinga, vinga, que aneu dels primers!!” I per acabar-ho d’adobar, acte seguit veig un anunci de servei de taxis en un plafó del poble. “No tinc cap dubte, trucaré... però com li dic a en Marc?”. Res, continuem. Llavors he pensat en una de les grans lliçons dels mestres d’Arenys de Munt: “Pit i Collons!!”.

Mica en mica hem anat recuperant posicions. I mica en mica també anàvem veient els primers abandonaments, baixant literalment amb la bicicleta a la mà. “Ens queda una llarga travessia pel desert: Creu de Maians, aquelles tres rampotes infernals de l’any passat, més pista pedregosa, desnivells inacabables...” pensava.

I llavors, quan menys creia en el miracle, ELL. En Leònides. M’he enlluernat. He vist una llum fortíssima sobre el Puigmal. M’he encegat. En Marc venia uns metres més endarrere. “I si em paro i li explico la meva experiència sobrenatural? No, millor continuo i m’asseguro que en Leònides ens està ajudant”. Cada cop era més clar. Aquell punt que veia dalt de la pista tenia mànigues grogues. El tors lila. El número era un 3 i un... “No Roger, estàs embriagat. Veus el 38 per tot arreu”. Al final he vist que sí, era el 38. Llavors he fet el crit de guerra per anunciar-li a en Marc. I mirant al cel, li he agraït a ELL que ens ajudes.

I fins aquí la meva crònica. Tot el que ve després és del tot intranscendent :-)

Comentaris:

Marc, estàs fortíssim. Els que presagiaven que la parella 40 no arribaria al dia D en òptimes condicions, que tremolin.

Carles, la meva obsessió avui amb el 38 està més que fonamentada amb el teu espectacular de forma. Tanmateix, m’és evident que avui has estat molt per sota de les teves possibilitats; altrament l’hauríem trobat a l’arribada amb la botifarra als peus. M’hauràs de permetre que et digui que, en la meva modesta opinió, el teu preparador no t’ha deixat descansar degudament aquesta setmana; tot i que en el fons tots sabem de les teves prioritats, i la jornada d’avui no és ni anecdòtica. Espero (n’estic convençut) que qualsevol sobreesforç d’avui no t’afecti el teu pla d’entrenament descomunal

Pep i Toni, espero que l’any que ve hi puguem ser-hi tots!

pep -

Acabo de llegir la crònica i vist els temps aconseguits i el nivell vostre imagino la duresa del recorregut.
Jo he estat de vacances al Pallars sense cobertura de Mobil i tret d’alguna caminadeta repòs absolut, divendres pujada al Corredor desprès de dies sense pedalejar i bones sensacions, diumenge sortiré a fer una volta amb btt mes tard entrare per veure si algú s’apunta

Salut i desnivells